Dosso Veleprodaja likera i rakije

Dosso od 2020. god saradjuje kompanijom HEPOK iz Mostara u Bosni i Hercegovini kao ovlašćeni distributer Hepok proizvoda na teritoriji Srbije. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, plodnom tlu vinograda i povoljnim klimatskim uslovima u kombinaciji sa savremenom tehnologijom, HEPOK danas pored visokokvalitetnih vrhunskih belih i crvenih vina, proizvodi stolna vina, jaka alkoholna pića – premium rakije i likere.

Naš cilj je da omogućimo potrošačima vrhunske alkoholne proizvode iz susedne nam države.

Jedinstvenog ukusa i mirisa.

Inspiraciju su pronašli u autohtonom hercegovačkom kamenu Tenelija od kojeg je sazidan Stari most i mnogi objekti od kulturno-historijskog značaja u staroj jezgri grada Mostara.

“Ovaj je most sagrađen kao luk duge. Ima li mu išta slično u svijetu, Bože moj?”
– uklesano na prvom kamenu temeljcu Starog mosta 1557. godine –

Novo doba vinarije Hepok počinje 2016. godine, kada je investicioni fond ZERAA iz Sarajeva izvršio akviziciju.

Pored premium HEPOK proizvoda, možete pogledati i osnovnu ponudu Hepok vina, likera i rakije, koju karekterišu pristupačne cene i visok kvalitet proizvoda.

POGLEDAJTE OSNOVNU HEPOK PONUDU
Travarica premium, 0.7l

PRIRODNA RAKIJA

prirodna rakija travarica
Ukus i boja: Alkoholno piće izražene tamno zelene boje, kristalno bistro, velike punoće sa izraženom i skladom aromatikom hercegovačkog ljekovitog bilja. Rakija Travarica je jako alkoholno piće dobiveno od aromatičnog vinskog destilata kojem su dodani macerati autohtonih ljekovitih trava sa hercegovačkih planina, koji Travarici pružaju jedinstven harmoničan okus. Alkohol je sveden na 40 % vol. demineralizovanom vodom. U cilju boljeg i bržeg sazrijevanje rađena je hladna stabilizacija.
EAN: 3872741003391
Loza premium, 0.7l

PRIRODNA RAKIJA

rakija loza premium
Ukus i boja: Bezbojno alkoholno piće, kristalno bistro, srednje punoće, sa jako izraženom voćnom aromatikom. Rakija Loza je proizvod dobiven destilacijom fermentisanog masulja jedinstvenih aromatičnih vinskih sorti grožđa koje se nalaze u našim vinogradima. Nakon destilacije alkohol sveden na 40 % vol demineralizovanom vodom.U cilju boljeg i bržeg sazrijevanja rađena je hladna stabilizacija.
EAN: 3872741003384
Malina, 0.7l

VOĆNI LIKER

vocni liker malina
Ukus i boja: Liker je tamnocrvene do tamno ljubičaste boje, sa izraženom aromom ploda maline, lagano slatkasto sa sirupasto strukturom, te sa jako skladnom i punom završnicom po okusu ovog voća. Nakon proizvodnje vinskog destilata isti je sveden na 20 % vol alk., te mu je dodan macerat ploda maline i invertni šećer. Macerat maline je proizveden u pogonu Destilerije sa odabranim sviježim plodovima istoimene voćke. Nakon dodavanja potrebne količine macerata i invertnog šećera, liker je filtriran i uflaširan.
EAN: 872741003360
Kadulja, 0.7l

GORKI BILJNI LIKER

gorki liker kadulja
Ukus i boja: Liker je svijetlo žute boje sa izraženom aromom kadulje, lagano gorkast na okusu te sa jako skladnom i punom završnicom. Nakon proizvodnje vinskog destilata isti je sveden na 26 % vol alk., te mu je dodan macerat kadulje i invertni šećer.

Macerat kadulje je proizveden u pogonu Destilerije sa odabranim sušenim djelovima istoimene ljekovite biljke.

EAN: 3872741003346
Višnja, 0.7l

VOĆNI LIKER

vocni liker visnja
Ukus i boja: Liker je rubin crvene boje boje sa izraženom aromom sviježe višnje, lagano slatkasto sa sirupastom strukturom, te sa jako skladnom i punom završnicom po okusu ovog voća. Nakon proizvodnje vinskog destilata isti je sveden na 22 % vol alk., te mu je dodan macerat prirodne višnje i invertni šećer. Macerat prirodne višnje je proizveden u pogonu Destilerije sa odabranim sviježim plodovima istoimene voćke. Nakon dodavanja potrebne količine macerata i invertnog šećera, liker je filtriran i uflaširan.
EAN: 3872741003377
Šipurak, 0.7l

VOĆNI LIKER

vocni liker sipurak
Ukus i boja: Liker je narančasto-crvene boje, sa izraženom aromom ploda šipurka, lagano slatkasto sa sirupastom strukturom, te sa jako skladnom i punom završnicom po okusu ovog voća. Nakon proizvodnje vinskog destilata isti je sveden na 20 % vol alk., te mu je dodan macerat ploda šipurka i invertni šećer. Macerat šipurka je proizveden u pogonu Destilerije sa odabranim sviježim plodovima istoimene voćke. Nakon dodavanja potrebne količine macerata i invertnog šećera, liker je filtriran i uflaširan.
EAN: 3872741003339
Suha Smokva, 0.7l

VOĆNI LIKER

vocni liker suva smokva
Ukus i boja: Liker je tamnožute, smeđe boje boje sa izraženom aromom suhe smokve, lagano slatkasto sa sirupastom strukturom, te sa jako skladnom i punom završnicom po okusu ovog voća. Nakon proizvodnje vinskog destilata isti je sveden na 21 % vol alk., te mu je dodan macerat suhe smokve i invertni šećer. Macerat suhe smokve je proizveden u pogonu Destilerije sa odabranim sušenim plodovima istoimene voćke. Nakon dodavanja potrebne količine macerata i invertnog šećera, liker je filtriran i uflaširan.
EAN: 3872741003353